Oricand ai nevoie sa lipesti si sa etansezi te poti baza pe Poly Max - Damira Constructii

Oricand ai nevoie sa lipesti si sa etansezi te poti baza pe Poly Max

In fiecare casa, apartament sau proiect de constructie apar lucrari de finisare sau renovare. Cabina de dus nu este etansa, plinta de la pardoseala este desprinsa, accesoriile de baie (suport pentru: sapun, prosop, hartie) se dezlipesc si cad din ce in ce mai des etc. Toate aceste lucruri iti cauzeaza frecvent neplaceri. Cand in final te hotarasti sa le repari, iti dai seama ca pentru fiecare aplicatie ai nevoie de un anumit tip de produs in functie de materialul din care este facut, dar mai ales unul care sa etanseze, altul care sa lipeasca repede si altul care sa fixeze durabil.

Centrat atat pe cerintele specifice ale utilizatorilor industriali cat si casnici, Bison creeaza valoare, oferind in permanenta solutii profesionale, inovative si usor de pus in practica.

Ai o lucrare solicitanta de lipire, fixare si etansare? Gama de produse Bison Poly Max lipeste, fixeaza si etanseaza dintr-o singura aplicare, avand performante ridicate pe toate tipurile de suprafete (poroasa, neporoasa, lucioasa, uscata sau umeda) si pe orice material de constructie.

Tehnologia SM Polymers integrate intr-un tub de Poly Max

Bison Poly Max este un adeziv si etanseizant universal, pentru constructii, de calitate superioara, ce asigura uscare – intarire rapida si rezistenta finala foarte ridicata. Spre deosebire de adezivii pe baza de dispersie acrilica sau rasini sintetice, adezivul Bison Poly Max este pe baza de polimeri de tip SM (Sylan modificat) care imbina proprietatile siliconului si poliuretanului, dar nu poseda niciuna din caracteristicile negative ale acestora.

Produsele Bison Poly Max bazate pe SM polimeri se remarca prin aderenta ridicata pe orice fel de suprafata: sticla, oglinda, piatra, beton, tencuiala, plastic, lemn, metal, placi din gips-carton, polistiren si altele. De asemenea produsul poate fi aplicat si pe suprafete umede, chiar in imersie.

Bison Poly Max se întareste dupa reactia cu apa. Umiditatea din aer si umiditatea din materiale contribuie la intarirea adezivului.

Alege adezivul și etanseizantul Bison Poly Max potrivit

Gama Bison Poly Max este compusa din 5 variante: Poly Max Original, Poly Max Express, Poly Max Crystal Express, Poly Max High Tack Express, Poly Max High Tack Crystal Express, ce au urmatoarele caracteristici:

 • Aderenta foarte buna fara utilizarea unui primer;
 • Lipire foarte rezistenta si durabila;
 • Uz interior si exterior;
 • Permanent elastic, garantat 25 de ani;
 • Poate fi vopsit (testati în prealabil tipul de vopsea);
 • Foarte buna capacitate de umplere;
 • Rezistenta la temperaturi cuprinse intre -40°C si +100°C;
 • Impermeabil, rezistent la mucegai;
 • Rezistenta la conditii meteo dificile;
 • Rezistenta la radiatii UV – nu se decoloreaza, nu imbatranesc;
 • 100% adeziv (nu se comprima);
 • Aderenta la suprafete umede;
 • Nu contin solventi, acizi – nu au miros;

Cele 5 produse diferă prin timpii de uscare și rezistenta.

CaracteristiciPoly Max OriginalPoly Max

Express

Poly Max

Crystal Express

Poly Max High Tack ExpressPoly Max High Tack Crystal Express
Timp de uscare/intarire**:
Peliculizare: 10  min.10 min.10 min.10 min.10 min.
Manipulare:24 h30 min.2 h30 min.2 h
Raport de uscare/intarire:2mm / 24 h2mm / 24 h2mm / 24 h2mm / 24 h2mm / 24 h
Intarire finala:48 h4 h4 h4 h4 h
Rezistenta la forfecare18 kg/cm²28 kg/cm²24 kg/cm²37 kg/cm²36 kg/cm²
Rezistenta la tractiune16 kg/cm²24 kg/cm²15 kg/cm²30 kg/cm²20 kg/cm²

 

**Timpul de uscare poate varia în functie de tipul suprafetei, cantitatea de produs utilizata, umiditatea si temperatura ambientala.

Gama Bison Poly Max este solutia completa pentru orice aplicatie din cele mai diverse domenii: combina puterea adezivilor de contructii – montaj, elasticitatea si impermeabilitatea etanseizantilor siliconici si capacitatea de a fi vopsit a etanseizantilor acrilici.

 

Pas cu pas cu Poly Max

In functie de aplicatia pentru care este folosit produsul Bison Poly Max, lipire, fixare sau etansare acesta se utilizeaza astfel.

Lipire, fixare: aplica adezivul in linii sau puncte pe o singura parte (la distanta de 20-40 cm). Aplica întotdeauna adeziv în colturi si pe margini, dar fara a crea un contur inchis. Imbina partile in pozitia corecta (nu mai tarziu de 10 min. de la aplicare) si preseaza ferm sau bate usor cu un ciocan de cauciuc. Daca este necesar asigura suport materialelor grele timp de 24 de ore.

Etansare: introdu adezivul in zona de etansare cu ajutorul aplicatorului. Uniformizeaza adezivul (nu mai tarziu de 10 minute de la aplicare) cu un cutit / spatula sau cu degetul umed (de preferat cu solutie de apa si sapun). Netezeste imbinarea pe verticala de jos in sus. Adezivul Bison Poly Max va forma o pelicula, neaderenta la atingere dupa aprox. 10 minute. Dupa 24-48 ore se va intari complet.

Domenii de aplicare – adeziv si etanseizant Bison Poly Max

materiale lipite poly maxIata de ce Bison Poly Max este un adeziv si etanseizant care nu trebuie sa iti lipseasca din casa.

Lipeste: lemn, metal, mase plastice, piatra, beton, gresie, faianta, sticla, oglinda, cauciuc, ceramica, pluta,  placi aglomerate, polistiren … si multe altele!

Fixeaza: glafuri, materiale pentru izolatii, leaturi, tocuri de usi si ferestre, placi ceramice, praguri, pervazuri, oglinzi, ornamente si decoratiuni, gips-carton … si multe altele!

Etansează: imbinari, tocuri de usi si ferestre, crapaturi, tivuri, acoperisuri, jgheaburi, caneluri, lucarne, cosuri de fum, pereti … si multe altele!

Ce nu stiai despre Bison Poly Max

 • Lipeste in timp record orice material de constructii
 • Este potrivit si pentru lipiri verticale si subacvatice
 • Este extrem de puternic si de durabil
 • Este rezistent la apa si la mucegai, special pentru baie si bucatarie
 • Permanent elastic, garantat 25 ani
 • Fara solventi toxici, fara miros
 • Rezistent la radiatii UV si la intemperii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *